Скандально відома українська письменниця і мовна активістка Лариса Ніцой поділилася своїми переживаннями щодо українців. На її думку, громадяни занадто інфантильні та нерозумні, однак навіть у таких обставинах вони можуть втішити її серце. Ніцой поділилася історією пенсіонера пана Євгена, який регулярно замовляє дитячі книжки її авторства - саме цей випадок вона й відзначила.

Відповідним дописом письменниця поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Коли мене час від часу накриває хвиля розчарування українцями: то голосуємо не за того; то інфантильні, наче діти; то по-дурному довірливі; то об порядного витремо ноги, а непорядному дозволяємо собі на голову сісти; то ще якась розчарувачка на мене нападає, – в такі хвилини Господь посилає мені моменти втіхи. Тими ж українцями", - розповідає Ніцой про свої душевні переживання.

Виявилося, що у мовної активістки є постійний покупець, який десь раз на місяць замовляє в неї книгу з автографом для дівчинки Соні. Що ще цікавіше, він навіть пише письменниці листи - що особливо її розчулило.

"Слово за слово. Від листа до листа. Від замовлення до замовлення. Виявилося, що Соня, якій він купує книги – це сусідська дівчинка. А він, сусід, який купує сусідській дівчинці книжки – пенсіонер. Нещодавно пенсіонер купив книжку й попросив мене підписати для Сониної матусі, щоб вона читала Соні. Так само зробив і для Сониного тата. На останні дві книжки пенсіонер позичив гроші у сусідки Марії. Позичив до наступної пенсії. Позичив гроші, щоб купити книжки й подарувати сусідам, молодим таткові й матусі, щоб читали своїй маленькій донечці", - ділиться подробицями Ніцой.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Цей випадок заспокоює письменницю.

"Чесно? От у мене сльози навертаються від розчулення. Спочатку я серджуся, що ці українці – як діти, ніяк не дозріють до нормальних для країни рішень. А потім розчулююся, що ці українці як діти. Може Господь нас тому й зберіг, як народ, що ми ото такі… Бо, по ідеї, нас би вже не повинно було б бути, серед інших метких народів. Але ми дивом є. Чомусь не здолані.

Подумалося, може це не лише завдяки борцям, які завжди на своїх плечах витягують, хоч завжди в меншості й завжди недооцінені, а може ще й завдяки таким, як цей пенсіонер, пан Євген?" - підсумувала Ніцой.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Одіозна Ніцой назвала українців "загарбниками" - "Плювати в обличчя...."

Як повідомляв портал Знай.ua, Шалена Ніцой атакувала Зеленського за російські сайти - "Ви чергове брехло".

Також Знай.ua писав, що Одіозна Ніцой жорстко пройшлася по "закоханим" Кароль і Балану - "Вам замордовані не сняться?"