Буряк можна віднести до невибагливих рослин. Навіть у несприятливих умовах овоч розвивається досить активно. Проте досвідчені городники мають секрети завдяки яким можна отримати максимально великі і здорові плоди буряків, використовуючи звичайну сіль.

Сольовий розчин сприяє тому, щоб буряк зростав соковитим і солодким. При цьому сіль згубна для інших культур. Поливання солоною водою насичує ґрунт натрієм, захищає бадилля від сухості і в'янення. Для удобрення буряка підходить тільки нейодована кам'яна сіль. Також її можна використовувати у боротьбі з шкідниками, пише "Важно знать".

Вирощування буряка, скріншот: YouTube
Вирощування буряка, скріншот: YouTube

Для поливу буряка соляним розчином, треба додати у склянку теплої води 1 ч. л. солі. Потім цей концентрат додати у 10 л відстояної води кімнатної температури і здійснити прикореневій полив овочів. Намагайтеся уникати прямого попадання розчину на корені. Найкраще полити ґрунт навколо плодів, щоб не нашкодити їх подальшому розвитку.

Щоб позбутися від шкідників і захистити листя від в'янення, змішайте 1 ст. л. кам'яної солі на 10 л теплої води. Обприскуйте зелень цим розчином, приділяючи особливу увагу внутрішній стороні. Процедуру можна проводити тоді, коли листя починає червоніти.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вирощування буряка, скріншот: YouTube
Вирощування буряка, скріншот: YouTube

Для захисту буряків від попелиці і гусениць застосовують вищу концентрацію. Розчиніть 1 склянка солі на 10 л води кімнатної температури. Далі можна проводити обприскування. Потрібно слідкувати, щоб солона вода не потрапила на інші культури.

Таку підгодівлю буряків слід проводити тричі протягом сезону. Перший раз — після появи 6–7 листочків, другий — під час формування коренеплоду, а третій полив краще проводити не пізніше двох тижнів до збору врожаю. Регулярна сольова підживлення буряків принесе чудовий урожай.

Вирощування буряка, скріншот: YouTube
Вирощування буряка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", бабуся буде задоволена — красиві і зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться на красиві клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки

Також Знай.uа" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а врожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників та садівників