Шахраї стають спритнішими та хитрішими у своїх схемах обману. І вони дісталися навіть до цього номера телефону ПриватБанку.

Банк попередив українців про нову схему, в якій зловмисники використовують реальний номер телефону "Приватбанку": +380567161131.

З правильного номери банку дзвонить аферист, він представляється менеджером банку і повідомляє про те, що з картки клієнта ніби мали намір перевести гроші.

Менеджер втішає клієнта і говорить про те, що банк заблокував операцію, проте для того, щоб таке не повторилося, пропонують додатково убезпечити себе. І досить незвичайним способом - заповнити анкету і змінити CVV2-код.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Саме так шахраї і виманюють секретні дані клієнтів. Варто знати, що зазначений номер дійсно використовує ПриватБанк, однак тільки для прийому дзвінків.

"Якщо вам телефонують з цього номера, не беріть трубку — це шахраї", — акцентують в банку.

"ПриватБанк" в який раз нагадав, що реальні менеджери фінустанови ніколи не просять клієнтів назвати номер банківської картки, термін її дії, PIN-код або CVV2-код картки, пароль у «Приват24», а також паролі вступників SMS. Ці дані є конфіденційними — не можна повідомляти їх нікому.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Укрсиббанк" витирає ноги об своїх клієнтів.

Як повідомляв Знай. ua, ПриватБанк відмовився повертати гроші онкохворій клієнту.

Також Знай. ua писав, що в Приватбанку уточнили, скільки доведеться заплатити "зверху".