Вищий антикорупційний суд вперше виніс вирок з ув'язненням.

У понеділок, 15 червня, ВАС засудив депутата Київської обласної ради Олександра Мефодія на п'ять років позбавлення волі. Про це повідомила прес-служба ВАКС.

Судом встановлено, що депутат в квітні 2019 року одержав хабар за вплив на співробітників правоохоронних органів, прокуратури та суду з метою повернення арештованого майна.

"Депутат від Радикальної партії пропонував бізнесменові за $ 5000 вирішити питання з правоохоронними органами. Під час отримання цих грошей Мефодія затримали", - йдеться в повідомленні.

Олександр Мефодій, скрін з відео
Олександр Мефодій, скрін з відео

Суд кваліфікував такі дії депутата як вимагання.

"Сьогодні колегія суддів ВАКС визнала винним депутата Київської обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України. Колегія суддів призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією частини майна, а саме автомобіля", - йдеться в повідомленні.

У суді зазначили, що вирок може бути оскаржений протягом 30 днів в Апеляційній палаті ВАКС.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "гучні рішення" Антикорупційного суду так і не відбулися – названо головні причини

Як повідомляв портал Знай.ua, суд обрав новий запобіжний захід скандальному забудовнику Микитасю

Також Знай.ua писав, суд відправив Стерненка під домашній арешт у місце, куди його не пустять