Відомий український письменник Андрій Любка вважає, що етнічним угорцям у Закарпатті потрібно запропонувати перспективи самореалізації краще тих, які їм пропонує Угорщина.

Як відомо, плани створення в Закарпатті "угорського району" викликали в українських націонал-патріотів чи не істерію. Мовляв, створенням Берегівського району уряд власноруч заохочує угорський сепаратизм, який викличе ланцюгову реакцію.

"Як чоловік, який не так давно повернувся зі Штатів, де чи не в кожному великому місті є свій Chinatown і Little Italy, а також зустрічаються Germantowns, Greek towns, Little Armenia, Polish Triangle і навіть Ukrainian Village, не можу зрозуміти причин занепокоєння наших горе-патріоті", - зазначає письменник.

Чого гріха таїти, кілька дуже переконливих переваг бути українцями в Україні вже мимоволі пропонується угорської громади.

Фестиваль, Закарпаття онлайн
Фестиваль, Закарпаття онлайн

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Єдиний спосіб перетворити етнічних угорців, румунів, болгар і навіть росіян на політичних українців - це не примушувати їх вчити в школі українську мову і затверджений МОНом історичний наратив, а запропонувати їм конкурентоспроможну перспективу самореалізації в цій країні. Бути українцем має стати вигідно і престижно", - впевнений Любка.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Закарпатті банда з масками пішла під воду, щоб "нагріти руки" на коронавирусе

Як повідомляє портал Знай.ua ″Збирав близько 8 млн в місяць″, - Холодів прокоментував затримання голови Одеської митниці

Знай.ua писав, що Київські прикордонники накрили таблетки "з сюрпризом" з Таїланду - схуднути і "кайфонути" до смерті