"Моя киска без прописки" - останнім часом лунає з усіх автомобілів. У Кабміні теж вирішили не відставати від молоді і заговорили про "прописку для іпотеки. Українцям детально пояснили нові правила Кабміну у постанові - чи потрібна "прописка" для іпотеки?

Уряд опублікував постанову "Про внесення змін в Правила реєстрації місця проживання" (№481), що передбачає необхідність отримання дозволу іпотекодержателя для реєстрації місця проживання в іпотечному житлі. Документ оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Поняття "прописка" є рудиментом радянської правової системи, яка передбачала дозвільний порядок вибору особою місця проживання.

Українці, фото Офіс Президента
Українці, фото Офіс Президента

Зокрема, у документі зазначається, що "в разі перебування житла в іпотеці, довірчій власності як способі забезпечення виконання зобов'язань для реєстрації місця проживання додатково подається письмова згода відповідного іпотекотримача або довірчого власника".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Співробітники органу реєстрації повинні перевіряти відомості Державного реєстру прав на нерухоме майно при поданні заяви для реєстрації місця проживання, не перебуває таке житло в іпотеці або довірчої власності, і відповідно, отримав заявник дозвіл на реєстрацію місця проживання в такому житлі.

Постанова набирає чинності через п'ять днів з дня його опублікування.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, працювали на російські компанії, що фінансують терористів — СБУ заблокувала роботу call-центру на Донбасі

Як повідомляв портал "Знай.ua", США, Британія, Туреччина і не тільки готові прийняти українців – які умови перетину кордонів. Владислав Криклій розповів, які країни готові приймати українців з 15 червня

Також "Знай.ua" писав, что спецрейсом з Канади евакуювали 263 українців, у посольстві повідомили про черговий літак з Торонто