Після карантину українці затамували подих і чекають, коли посилиться інфляційний тиск. Так, експерт прогнозує інфляцію восени через ослаблення обмінного курсу, зростання світових цін на енергоносії та поступового відновлення внутрішнього попиту, переважно на продукти харчування. До цільового діапазону НБУ інфляція повернеться лише до кінця 2020 року.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів керівник підрозділу макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук.

За оцінками експерта, найближчим часом інфляція буде залишатися низькою. Цьому сприяє відносно стабільна курсова динаміка і все ще слабкий попит на тлі поступового ослаблення карантинних заходів.

Українці, фото Офіс Президента
Українці, фото Офіс Президента

Ніколайчук зазначив, що в травні загальна інфляція в річному вимірі знизилася до мінімального рівня з 2013 року - 1,7% рік до року. І надалі вона буде залишатися низькою, вважає він.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Ми очікуємо, що споживча інфляція повернеться до цільового діапазону НБУ лише наприкінці 2020 року, закінчивши рік на позначці 4,2%", - зазначив економіст.

інфляція в Україні
інфляція в Україні

Варто зазначити, що міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко вважає ситуацію з інфляцією в Україні катастрофічною.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, працювали на російські компанії, що фінансують терористів — СБУ заблокувала роботу call-центру на Донбасі

Як повідомляв портал "Знай.ua", США, Британія, Туреччина і не тільки готові прийняти українців – які умови перетину кордонів. Владислав Криклій розповів, які країни готові приймати українців з 15 червня

Також "Знай.ua" писав, что спецрейсом з Канади евакуювали 263 українців, у посольстві повідомили про черговий літак з Торонто