Кабмін розглядає можливість зміни організації освітнього процесу в новому навчальному році в умовах пандемії коронавірусу. Про це йдеться у програмі діяльності Кабінету Міністрів.

Зокрема, у розділі програми діяльності Кабміну "Короткострокові пріоритети діяльності уряду" є пункт щодо підготовки освітніх закладів до навчального року 2020-2021 та організації навчального процесу в умовах пандемії. Кабмін виділив серед пріоритетів організацію дистанційного навчання, завершення навчального року 2019-2020, проведення зовнішнього незалежного оцінювання, організацію пробного ЗНО в онлайн-режимі, а також вступної кампанії у навчальні заклади у 2020 році.

Дистанційне навчання, скріншот: YouTube
Дистанційне навчання, скріншот: YouTube

За таким обставин є цілком імовірним, що в умовах пандемії з 1 вересня школярі почнуть навчання дистанційно. Діти будуть вчитися з урахуванням індивідуального підходу. На період карантину учням доведеться освоювати шкільну програму самостійно.

Зі слів в. о. міністра освіти і науки, Любомири Мандзій, сказаних в програмі "Сніданок з 1+1", вона сподівається, що в школі будуть більше використовувати технології дистанційного навчання. Це дозволить поступово перейти до іншого формату навчання, в якому буде використана і класно-урочна система та технологія змішаного навчання.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Очільниця МОН зазначила, що вчителям освітніх установ до кінця червня будуть надані рекомендації щодо планування структури наступного навчального року. За її словами буде "коригувальне навчання", з допомогою якого вчителі зможуть визначити на скільки учні засвоїли матеріал, який вони вивчали дистанційно під час карантину. Тобто передбачається виключно індивідуальний підхід до кожного учня.

Любомира Мандзій, скріншот: YouTube
Любомира Мандзій, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські випускники 17 червня складатимуть ЗНО, як пройти пробне тестування онлайн

Як повідомляв портал "Знай.ua", США, Британія, Туреччина і не тільки готові прийняти українців – які умови перетину кордонів. Владислав Криклій розповів, які країни готові приймати українців з 15 червня

Також "Знай.ua" писав, що українців, які ігнорують маски, чекає неприємний "сюрприз" – Кабмін збільшить штрафи за порушення