Кільцеве сонячне затемнення "Вогняне кільце" можна буде спостерігати у неділю, 21 червня. Місяць частково сховає Сонце й "вогонь" вийде за його краї. Саме ця невелика різниця у видимому розмірі і відрізняє кільцеві затемнення від повних сонячних затемнень, коли більш близьке положення супутника робить їх радіус візуально однаковим (близько 696 тисяч кілометрів). Про це повідомляє Science Alert.

Максимальну. Фазу затемнення зможуть побачити жителі на півночі Індії. В Україні можна буде насолоджуватися цим видовищем з 8:15 до 09:30 по Києву. Найкраще тіньовий затемнення буде видно на півдні країни.

Сонячне затемнення, фото Pxhere
Сонячне затемнення, фото Pxhere

Дивно, що дата затемнення збігається з датою літнього сонцестояння. Астрологи попереджають, що в цей день варто бути акуратним, не приймати важливих рішень і займатися фізичною активністю.

Загострення хвороб можуть відчувати люди з серцево-судинними захворюваннями. Будуть спостерігатися перепади настрою і нестабільний психічний стан, можливі стресові ситуації.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сонячне затемнення можна буде дивитися онлайн в прямому ефірі на YouTube.

Крайнє кільцеве затемнення відбулося в кінці 2019 року, і зображення також не розчарували.

"Це всього дві хвилини, але це настільки інтенсивно, що ви говорите про це зі своїми друзями, родиною протягом наступного місяця", - сказав геофізик Олександр Алін, який особисто спостерігав за подією 2019 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, астрологи дали прогноз на 2020 рік, ретроградний Меркурій, Чорна Місяць і нові загрози.

Як повідомляв Знай. ua, астролог попередив про небезпеку 21 червня.

Також Знай. ua писав, що чим загрожують магнітні бурі людству.