Щоб зелений газон у вашому дворі виглядав привабливо, потрібно чимало потрудитися. Головним ворогом тут є бур'яни, які можна виривати хоч кожен день, але вони все одно будуть з'являтися. Однак існують перевірені та ефективні методи, які допоможуть вирішити цю проблему.

Про доступні та натуральні засоби від бур'янів пише "Так просто".

Найкращі засоби від бур'янів:

1. Сода. Це ідеальний засіб для знищення бур'янів, що проростають у швах між вуличною плиткою та інших подібних місцях. Просто посипте нею ненависні рослини і вони перестануть там рости.

Газон у дворі, скріншот: YouTube
Газон у дворі, скріншот: YouTube

2. Сіль. Приготуйте розчин з 1 склянки солі та 2 склянок кип'яченої води. Полийте ним місця навколо насаджень, щоб там не проростали бур'яни. Також можна просто посипати сіллю небажані рослини і вони ще довго не будуть турбувати. Сіль не лише вб'є бур'яни, але і, розчинившись у верхніх шарах ґрунту після поливу, якийсь час не даватиме рости новим.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

3. Оцет. Налийте оцет у пульверизатор і обприскайте бур'яни, приділивши увагу їх кореням. Робіть це дуже акуратно, адже, потрапивши на культурні рослини, оцет матиме на них таку ж негативну дію, як і на бур'яни.

4. Горілка. Змішайте 30 мл горілки, кілька крапель рідкого мила і 2 склянки води. Залий в пульверизатор і обприскайте бур'яни, на які падає сонце. Таким чином вони зсохнуть і ще довго не будуть рости. Однак на рослини, які ростуть в тіні, цей засіб не подіє.

Газон у дворі, скріншот: YouTube
Газон у дворі, скріншот: YouTube

5. Мульча. При масовій боротьбі з бур'янами чудово допомагає мульчування органічними або неорганічними матеріалами. Бур'яни не зможуть проростати, оскільки не отримуватимуть сонячного світла.

6. Гербіцидне мило. Для того щоб зробити своїми руками такий засіб для знищення бур'янів, змішайте рівні частки солі, оцту і тертого на тертці господарського мила та розпиліть суміш на бур'яни.

7. Фуражне зерно. Даний продукт перешкоджає розвитку рослини з насінини. Певний вид глютену в його складі працює як блокуючий засіб від проростання. Тому найбільш доцільно використовувати його в середині літа, коли культурні рослини вже підросли і для них такий засіб не буде небезпечним.

Газон у дворі, скріншот: YouTube
Газон у дворі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", бабуся буде задоволена — красиві і зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться на красиві клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки

Також Знай.uа" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а врожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників та садівників