Заступник Міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в країні збільшується тенденція інфікування коронавірусом, і причина цьому лише одна – не дотримання жорстких карантинних норм.

Про таке він розповів під час прямого ефіру політичного ток-шоу "Право на владу", яке транслювали на телеканалі "1+1".

"Зараз ми можемо побачити пряму тенденція (захворюваності, - ред.), яка пов'язана з пом'якшенням карантину. Збільшення тестування не має такої чіткої прогресії до збільшення випадків зараження. Це одномоментний процес, який показує, що збільшення хворих пов'язано з відсутністю жорстких карантинних обмежень.

Фото зі студії

Але тут питання можна розглянути з двох площин, зокрема, це суб'єкти господарювання, яким ми пом'якшили карантин, дозволивши відкриватися, і в багатьох випадках вони не дотримаються норм", - сказав він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також Ляшко запевнив, що кількість інфікованих зросла також і через недотримання певних правили в громадському транспорті, який наразі активізувався в українських містах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині місцеві влади нагадали власникам ресторанів і кафе про карантин.

Як повідомляв Знай.uа Жорсткий карантин в Україні можуть ввести вже з 22 червня, Ляшко озвучив найгірший сценарій

Також Знай.uа писав, у Харкові хочуть посилити карантин, названо умови.