Ольга Білоконь – практикуючий лікар акушер-гінеколог, живе і працює в місті Київ. Жінка ще і блогер в Instagram, де розповідає користувачам про жіноче здоров'я, вагітності та народження дітей. Нещодавно доктор поділилася інформацією про вік, який буде найкращому для вагітності.

"Читаючи цю публікацію, ви вже повинні знати, що запас ваших яйцеклітин не нескінченний, а також, що ці яйцеклітини старіють разом з вами. Якість яйцеклітин з віком і шанси на успішну вагітність дуже "жива" демонструє статистика репродуктивних клінік", - пише Ольга. У своєму пості вона також наводить дослідження, проведене в 2012 році, яке показало відсоток успішних вагітностей в залежності від віку жінки. Крім того, лікар навела ще одну статистику – кількість викиднів у різних вікових категорій жінок.

"З віком збільшується не тільки ризик викиднів, а також ще і ризик генетичних захворювань у плода. Наприклад, синдром Дауна – найбільш поширене хромосомне захворювання. Тобто, звичайно, після 35 років завагітніти можна, але збільшується частота невдач, якщо вагітність настає, і знижується ефективність лікування безпліддя, якщо є така проблема. Ви повинні розуміти, що це констатація факту. Чим старше ви – тим менше у вас яйцеклітин і тим гіршої якості", - попереджає Білоконь.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Лазебна пояснила, чому іноземці хочуть, щоб українки народжували їм дітей.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як завагітніти, якщо не виходить.

Також портал "Знай.ua" писав, як насправді відбувається запліднення.