Група археологів з Франції вивчення кельтської гробниці "Леді з Викса". Завдяки скануванню археологи визначили, що всередині кургану можуть перебувати кілька невивчених об'єктів.

Археологи висувають припущення, що в могилі поховано кельтська княжна. Роботи на кургані відновили після 66-річної перерви, в 2019 році.

Його почали вивчати ще в 1953 році археологи Моріс Муассон і Рене Жоффруа. Саме в цей період гробниця отримала свою назву так як вона розташована біля села Вікс.

При першому вивченні поховання в 1953 році вчені провели розкопки похоронної камери. Стіни приміщення були оббиті деревом, всередині виявили вироби з золота, бурштину і срібла. Були також рештки колісниці, причому до моменту смерті княжна перебувала у 40-річному віці.

Завдяки скануванню вони з'ясували, що навколо гробниці зведені стіни заввишки два метри.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з дна Середземного моря витягли якір Афродіти часів стародавніх римлян.

Як повідомляв Знай. ua, археологи розкопали дивовижну мумію 13-річної амазонки.

Також Знай. ua писав, що єгипетська мумія птиці виявилася людським немовлям з вовчою пащею.