Традиція дарувати квіти в залі Верховної Ради нардепам-іменинникам у День народження вже стала "нормою". Та на фоні останніх подій шикарні букети, вручені із посмішками перед початком пленарних засідань все частіше викликають у українців відверте обурення. Абсурдним "жахом" назвав це квіткове торжество і головний військовий прокурор України 2014 – 2019 рр, генерал-полковник юстиції запасу, кандидат юридичних наук Анатолій Матіос.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

"Бідненькі депутати – бідненькі букетики"

Сьогоднішнє пленарне засідання не стало виключенням і вже за кілька хвилин під оприлюдненим фото чергової іменинниці-нардепа в купі квітів почали з'являтися коментарі обурення користувачів соцмереж.

"Почитав коменти під постом фотографа Яна Доброносова із цим фото нардепкіні з квітами на день народження – це абсолютний ЖАХ, друзі! Нардепи геть не уявляють, наскільки і як вони провокують суспільство на жорстокість буденними речами – не уявляють, що таке тваринна ЛЮДСЬКА ПРИРОДА - бути жорстоким під впливом натовпу. Їм, цим слугам нашого волевиявлення, не трускавецький дебілізм Мілованова потрібен, а гарний психолог", - зазначає головний військовий прокурор України 2014 – 2019 рр Анатолій Матіос.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами генерал-полковника юстиції запасу, цей факт нагадує факт під творчою назвою "ПЕРФОМАНС АБРАМОВИЧ". У 1974 році відома своїми перфомансами Марина Абрамович провела експеримент: вона нерухомо стояла в одному з виставкових центрів, а поруч з неї лежали 72 предметів - від пістолета до цукру.

"Людям дозволялося взяти будь-яку з цих речей і робити що захочеться. Якщо спочатку люди просто дарували квіти, цілували, то чим більше проходило часу, тим жорстокішими ставали дії присутніх. Увесь одяг Абрамович був порізаний. Дісталися і до шкіри. Хтось надрізав шию і став пити кров. А до ночі пристрасті загострилися до такої міри, що один з учасників взяв пістолет і поклав на неї палець художниці. Абрамович хотіла показати одну річ: наскільки швидко людина може повернутися в дикий печерний стан, якщо людині це дозволити і культивувати. Виходить, Марина Абрамович у вигляді нас всіх…", - підкреслює Анатолій Матіос.

Чи відмовляться народні депутати від цієї "квіткової традиції" покаже час, та поки ситуація залишається незмінною.