У Чорнобильській зоні відчуження гніздиться дуже гарний птах, який є родичем знайомого всім нам міського голуба. Це припутень - дикий голуб - він трохи більший за звичайного голуба.

Птах знаходиться під охороною Бернської конвенції та директиви Європейського союзу про захист диких птахів, але в Україні полювання на нього дозволене.

А ось у Чорнобильському заповіднику припутень відчуває себе привільно, плодиться і розмножується, попри недавню сильну пожежу. На Facebook-сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічний біосферного заповідника з'явилися фото гнізда припутня, в якому на нову порцію корму чекають підрослі пташенята. Виглядає молодше покоління цього птаха досить дивакувато - з великим дзьобом і чорно-жовтим пухом.

ПТАШЕНЯТА ПРИПУТНЯ Гніздо припутня. Це – дикий голуб, який тримається, здебільшого, у лісах. Розміром трохи переважає...

Geplaatst door Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник op Maandag 15 juni 2020

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"У гнізді - двоє пташенят, що природно для цього виду птахів. Враховуючи час - друга кладка. Перша кладка, очевидно, була втрачена. У дикій природі з яйцями пернатих або маленькими пташенятами може статися, що завгодно: дикі звірі, стихійне лихо, загибель батьків. Якщо все складеться добре - через кілька тижнів голубенята вилетять з гнізда", - підписані знімки.

Припутень — найбільший із лісових голубів, які живуть у Європі, — розповідає біолог Марія САВЧУК. — Він схожий на всім нам добре відомого сизого голуба, але значно більший. Це зовсім не ті голуби, яких постійно підгодовують на вулиці бабусі й діти, але близькі родичі тамтешніх голубів.

пара припутнів під час залицянь, фото:wikipedia
пара припутнів під час залицянь, фото:wikipedia

Дикий голуб вирізняється великим тулубом та широким розмахом крил. Але характерні його ознаки — це насамперед великі білі плями з обох боків шиї, широкі білі смуги на крилах, райдужна оболонка очей.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Чорнобильська зона ожила і вкрилася квітами

Як повідомляв портал Знай.ua, у зоні відчуження відкриють унікальні маршрути

Також Знай.ua писав, Чорнобильська зона скинула окови карантину та чекає на туристів