Українці просять главу держави Володимира Зеленського скасувати обов'язкове носіння масок, адже вони не тільки не захищають, а й негативно впливають на здоров'я людини.

Відповідна петиція з'явилася на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Відтак, за словами автора звернення, який посилається на низку наукових досліджень, носіння масок під час пандемії коронавірусу є неефективними. Зокрема, чоловік взяв за приклад твердження корейських медиків, які "перевірили чи фільтрують маски коронавірус у хворих".

"Ні хірургічні, ні бавовняні маски не фільтрували коронавірус під час кашлю заражених пацієнтів. Попередні дослідження показали, що частинки розміром 0.04-0.2 мкм можуть проникати через хірургічні маски. Розмір частинок коронавірусу потрапляє в цей діапазон, з чого також випливає, що маски не можуть його ефективно фільтрувати. Відзначається, що вони виявили більше вірусу на зовнішній поверхні маски, ніж на внутрішній", - пише автор.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Також він завірив, що маски також і шкодять людям, викликаючи різноманітні хвороби.

"В японському дослідженні, медики, які носили маску, значно частіше страждали від головного болю. У них також було більше днів, коли вони "погано себе почували". У дослідженні 2020 року, головні болі виникали у 81% медиків.

У дослідженні 2007 року, у хірургів в масці спостерігалися почастішання пульсу і зниження рівня сатурації крові киснем. У дослідженні проведеному CDC, маска під час ходьби протягом години приводила до почастішання пульсу, почастішання дихання і збільшення рівня вуглекислого газу в крові. Використання респіратора N95 приводило також до підвищення тиску", - пише автор, посилаючись на дослідження вчених

Скріншот петиції

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, медсестра здійснила мрію мільйонів чоловіків – надає "допомогу" голяка, лікар підтримує.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що лікаря з Франківська скосив вірус, ніхто не допоміг – лікувалася вдома за жебрацьку зарплату.

Також портал "Знай.ua" писав, що у лікарні з covid-19 півсотні медиків пустилися в "дикі танці", навіть автомат дістали.