Варто нагадати нашим читачам, що в українському парламенті вже підготовлено новий законопроєкт №3695, який повинен зрівняти в правах чоловіків і жінок на одержання декретної відпустки. Передбачається, що даний законопроєкт "ліквідує" стереотип, що працівник-чоловік не може займатися дітьми.

Про це днями заявила депутат від фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Тато з дітьми, скріншот: YouTube "ТСН"
Тато з дітьми, скріншот: YouTube "ТСН"

Також про новий закон, який може прийняти Верховна Рада, вирішили детально розповісти в Telegram-каналі "Команда Зеленського". Далі прямий текст з детальними подробицями.

Сьогодні "декретна відпустка для папи" припинила бути тільки трендом. Залучення батька до виховання та турботи про дітей, а також до рівноцінного розподілу домашніх обов'язків - відповідальність, гендерна рівність, кращі відносини в родині. Зрештою, це здорові і усміхнені мами, які не страждають депресіями, повертаються до соціального життя і легко відновлюють кар'єру.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Верховна Рада, фото з вільних джерел
Верховна Рада, фото з вільних джерел

Прикро констатувати, але 80% батьків в старшому віці жалкують про те, що проводили зі своїми дітьми замало часу. Тому ми повинні змінити це і дати можливість татам бути з дитиною поруч і дарувати їй свою любов частіше. Саме тому за ініціативою першої леді Олени Зеленської народні депутати від фракції "Слуга народу" та МФО "Рівні можливості" підготували законопроєкт, який пропонує ввести батьківський відпустку:

• при народженні дитини до 14 календарних днів, оплачується роботодавцем;

• по догляду за дитиною до 3 років, визначається як рівне право кожного з батьків;

• додаткова відпустка для чоловіків і жінок, що мають дітей або повнолітню дитиниу - особа з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи;

• можливість скорочення робочого часу для чоловіків, які мають дітей до 14 років або дитини з інвалідністю, і батьків, які виховують дітей без матері.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сім'я обірвала зв'язки з цивілізацією через коронавірус, як виживатимуть в умовах Апокаліпсису.

Як повідомляв Знай.uа допомога на дитину в 2020 році: скільки отримають українки в декреті.

Знай.uа писав, міністр покинув роботу заради маленького сина і закликав чоловіків брати декрет.