Іноді буває такий період в житті, коли у жінки або чоловіка зникає бажання займатися сексом, чи то через невдалі стосунки в минулому або ж тривалої перерви в інтимному плані. Однак, рідко хто замислюється про те, що ж надалі відбувається зі здоров'ям. Пропонуємо вам ознайомитися з "побочками" тривалої відсутності сексу, пише graph.

Пара, pxhere

Зниження імунітету

Згідно з дослідженнями, у людей, які регулярно займаються сексом, імунітет вище на 33%, ніж у тих, хто влаштував собі перерву.

Підвищення рівня стресу

Секс підвищує вироблення серотоніну (гормону щастя). Відповідно, відсутність інтимної близькості підвищує рівень стресу.

Проблеми зі збудженням

Чоловіки страждають від еректильної дисфункції. Це можуть бути як проблеми з ерекцією, так і передчасне сім'явипорскування.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зміна змісту снів

В період стримання людям часто сняться сни сексуального характеру. Іноді вони настільки реалістичні, що ви можете отримати оргазм навіть не прокидаючись.

Пара, pxhere

Зниження лібідо

У період тривалого статевого утримання знижується й сексуальний потяг. Це цілком нормально, і цілком природна реакція організму.

Відчуженість між партнерами

Перерва може призвести до охолодження почуттів. Більш того, відсутність сексу досить помітна. Оточуючі на підсвідомому рівні отримують сигнал, який, якщо ви симпатичні людині, може спонукати його почати проявляти інтерес і переходити до більш активних дій.

Зниження самооцінки

Сперма — своєрідний природний антидепресант. Її недолік може також призвести до погіршення настрою. Це стосується не тільки тих, хто зробив вимушену перерву, але й тих, хто віддає перевагу презервативам.

Зростання ризику розвитку раку простати

Згідно з дослідженнями, чим довше перерва в сексі у чоловіків, тим вище шанс заробити простатит або рак простати.

Також у жінок слабшають стінки піхви та підвищується ризик розвитку гінекологічних захворювань. Секс для жінок — це як тренування для кегель-м'язів.

Крім того, наслідком тривалого утримання може бути застій крові в області малого тазу.

Пара, pxhere

Гормональні збої

В жіночому організмі збільшується кількість чоловічих гормонів, що призводить до появи зморшок і проблем зі шкірою. Заняття сексом стимулюють вироблення колагену, який робить шкіру еластичною.

У чоловіків теж починаються проблеми зі шкірою, а надлишок чоловічих гормонів може викликати спалах агресії.

Також утримання може призвести до ожиріння, алкоголізм, безсоння, хронічних болів і появи волосяного покриву в небажаних місцях у жінок.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які невдалі помилки під час сексу можуть призвести до втрати партнера.

Як повідомляв портал "Знай.ua", фахівці попередили про головні симптоми кризи у стосунках.

Також "Знай.ua" писав, коли і чому люди почали носити обручки на знак любові та вірності.