Через загострення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні продовжено карантинні заходи до 31 липня 2020 року. Таке рішення спонукало збільшення випадків захворюваності, а також неодноразово зафіксовані випадки недотримання санітарних норм.

Про те, які обмеження продовжують діяти, повідомляє видання СЕГОДНЯ.

"За тиждень, з 10 по 17 червня, в країні коронавірусну інфекцію виявили у 4853 людей, це найбільше число за весь час пандемії в Україні, – підкреслив прем'єр. – Ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину, і ми, відповідно, маємо сьогодні перші сумні результати. Вірус нікуди не зник і як і раніше загрожує здоров'ю населення країни", - стверджує прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Саме така ситуація і змусила уряд подовжити карантин.

Денис Шмигаль, скріншот YouTube
Денис Шмигаль, скріншот YouTube

Наразі подовжені наступні заходи:

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • У електричках, метро - необхідно дотримуватися дистанції в 1,5 м
  • В потягах реалізують лише 50% місць, щоб зменшити контакти людей
  • Міський транспорт, маршрутки, міжміські автобуси приймають пасажирів лише на місця для сидіння
  • У магазинах кількість покупців обмежена 1 людиною на 10 кв.м. Також є необхідним дотримання соціальної дистанції в 1,5 м
  • У ресторанах і кафе не більше 4 людей за столиками, маски можна знімати тільки під час їжі
  • Носіння масок є обов'язковим в громадських місцях

Інфографіка СЕГОДНЯ
Інфографіка СЕГОДНЯ

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Садовий може повернути у Львів жорсткий карантин.

Як повідомляв портал Знай.ua, Киян знову відправлять на карантин – ситуація критична, рішення можуть ухвалити будь-якої миті.

Також Знай.ua писав, що Горбунова підловили біля метро в Києві, карантин вдарив по гаманцю актора і нервам - "Я не депутат, не барига".