У Раді хочуть заборонити компаніям з міжнародного працевлаштування вимагати гроші від охочих працевлаштуватись за кордоном, а також хочуть спростити порядок їх ліцензування, перевівши бізнес на повідомний режим. Як наслідок, кількість легальних компаній-посередників зросте, а випадки масових обманів заробітчан – залишиться в минулому.

Причина зростання шахрайства, законодавці впевнені, саме в можливості заздалегідь взяти з клієнта 300-600 євро за послугу, а потім, надавши гірші умови або зовсім не забезпечивши роботою, безслідно зникнути. Згідно світовій практиці, оплату посередникам може надавати лише роботодавець після того, як працівник відпрацює певний строк.

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

Єдиний спосіб боротьби з шахраями

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У разі прийняття передбачає зміни законопроекту №2635, вже пройшов у Верховній раді перше читання, за кожен випадок стягнення грошей з працівника компанії-посереднику буде виписаний штраф в розмірі від 2 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-85 тис. грн).

Поки що через відсутність даної норми, заробітчани не можуть захиститися від обману навіть звернувшись в поліцію, яка класифікує подія в рамках цивільно-правових відносин.

Цікаво, що брати гроші з шукачів прямо заборонено міжнародними стандартами, так у статті 7 181 Конвенції Міжнародної Організації Праці зазначено: приватним агентствам зайнятості брати будь-які гонорари і збори з здобувача, прямо або побічно, – не можна.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Польща скасувала авіарейси з України, скільки ще заробітчанам доведеться сидіти вдома.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україні показали "антикризовий план" на прикладі Польщі.

Також портал Знай.uа писав, що заробітчанин розкрив правду про українців, ось чому нас не люблять у Польщі.