Тривалий карантин став серйозним викликом для освіти в Україні. Учні та студенти, по суті, перейшли на дистанційне навчання. Батьки школярів масово нарікали, що основна педагогічна робота лягла на їх плечі. Чи підуть школярі з нового навчального року до школи, чи знову сядуть за гаджети? Про це розповіла в інтерв'ю РБК-Україна тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

За її словами, всередині Кабміну немає такого рішення. Поки що адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватись епідемічна ситуація, важко судити.

Тимчасово виконуюча обов'язки  міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, фото: МОН
Тимчасово виконуюча обов'язки  міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, фото: МОН

"Безперечно, я за те, щоб діти повернулись до школи. Але щоб умови навчання у школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання – це збереження здоров’я учасників освітнього процесу", - каже очільниця.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також Мандзій трохи спростувала фейк. В коментарі одному з телеканалів вона сказала про те, що навчання вже буде з використанням тих інструментів та технологій, які опанували вчителі. Але це не означає, що з 1 вересня ми перейдемо на дистанційне навчання. Живого спілкування ніхто не скасовував. В тому й суть школи.

Любомира Мандзій, скріншот: YouTube
Любомира Мандзій, скріншот: YouTube

"До кінця червня спільно з МОЗ готуємо додаткові протоколи, які визначатимуть заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня. Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоби кожен вчитель зрозумів, як опанували матеріал його учні", - підсумувала Мандзій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський вирішив "зам'яти" свій конфуз з порушенням закону грошима.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського школярам офіційно дозволили забути про екзамени, закон підписано.