Державна служба статистики вельми засмутила українців. Виявилося, що громадяни витрачають велику частину своїх доходів тільки на їжу, що життєво важливо і комунальні тарифи, без чого також звичайна життєдіяльність вельми складна.

Говорити про нові речі, подорожі, гаджети або культурні розваги, зовсім не доводиться. Адже без даху над головою і з порожнім шлунком, важко думати про яку-небудь економічну стабільність. Про це повідомляє Telegram-канал "Народний ревізор".

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

"Майже половина витрат населення припадає на продукти харчування, далі йдуть житло і комуналка. Українці найбільше грошей за перший квартал 2020 року витрачали на продукти харчування та житло. Про це свідчать дані Держстату. Так, найбільшою статтею витрат за перший квартал цього року були "Продукти харчування та безалкогольні напої" - 40,0%. Витрати домашніх господарств за статтею "Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива" складають 16,3%. Далі йдуть "Транспорт" - 8,5%, "Алкогольні напої, тютюнові вироби та наркотики" - 7,1%.", - пишуть автори публікації.

Доходи українців, фото Уніан
Доходи українців, фото Уніан

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що в Мінсоцполітики розповіли, як фізичні особи-підприємці, які припинили діяльність через карантин, можуть отримати щомісячну допомогу на дітей. Про це йдеться на сайті Центру громадського моніторингу та контролю. Так, під час карантину і місяць після нього ФОП можуть отримати щомісячну допомогу на дітей до 6 років у розмірі 1 779 грн, а у віці 6-10 років – 2 218 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям виплатять соцдопомогу з затримкою, скільки і кому доведеться чекати.

Як повідомляв Знай.uа по 3 тисячі на руки — на українців чекає нова соцдопомога, що потрібно знати.

Знай.uа писав, як вплине додаткова тисяча гривень допомоги на субсидію — в Кабміні прийняли рішення.