Нещодавня заява голови політичної партії "Голос" Кіри Рудик про нині існуючу "велику проблему" нестачі нинішньої зарплати нардепів та можливе її підвищення вже цієї осені здалася для більшості українців відверто абсурдною. Весь цей час народні обранці не перестають демонструвати вишукані елементи гардеробу, частенько красуючись в залі Парламенту "золотим луком". Не втримався від коментаря і головний військовий прокурор України 2014 – 2019 рр, генерал-полковник юстиції запасу, кандидат юридичних наук Анатолій Матіос.

Гардероб депутатів прирівняли із будинком моди

Нардепи дивують не тільки брендовим вбранням, а й елітними аксесуарами. Скажімо, з сумкою, вартістю у понад 2 тисячі євро, була помічена народний депутат від політичної партії "Опозиційна платформа – За життя", член Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Антоніна Славицька.

Нардеп Антоніна Славицька - фото Знай.ua
Нардеп Антоніна Славицька - фото Знай.ua

А, наприклад, сумка від італійського будинку моди Gucci, з якою відвідала одне з пленарних засідань Парламенту народний депутат від партії "Слуга народу" Ірина Аллахвердієва, коштує понад 46 тис грн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Аллахвердієва зі "Слуги народу", фото facebook "Слуга народу"
Аллахвердієва зі "Слуги народу", фото facebook "Слуга народу"

"Пані Кіра Рудик, добірка фотографій із зали засідань Верховної Ради добре демонструє те, як на депутатську зарплатню "виживають" ваші колеги – як важко вашим колегам доводиться служити, як важко їм працювати над законами та просувати знедолену країну вперед. Мій ізраїльський колега досі переконаний, що це світлини з якогось шикарного будинку моди. Коли я сказав, що це у Парламенті, він подумав що я з нього глузую. На його місці я б теж так подумав. Пані Кіро, не жалійтеся - все це ненадовго...", – зазначає головний військовий прокурор України 2014 – 2019 рр Анатолій Матіос.

А щодо озвученого головою партії "Голос" варіанту дозволу "підробітку", то, за словами, Анатолія Матіоса, такі нововведення суперечать існуючим положенням закону.

Анатолій Матіос \\ фото з Facebook політика
Анатолій Матіос \\ фото з Facebook політика

"Народні депутати мають право займатися лише викладацькою або науковою роботою у вільний від основної діяльності час, якою є саме робота в Парламенті. При цьому, ніхто їм не забороняє бути безоплатними членами громадських об'єднань мисливців, рибалок, поклонників Вальгаллу, Перуна чи Amazon. Якщо Кіра Рудик хоче, щоб її однопартійці полювали за грошима, то хай поспілкується з українцями в метро, на базарі, на біржі праці – вони дадуть їй "ґрунтовні" поради, як вижити на 35 тисяч грн", – наголошує Анатолій Матіос.

Чи буде таки введено один із перерахованих Кірою Рудик способів "фінансового покращення", читайте на порталі Знай.ua.