Україна в останні тижні ставить все нові антирекорди за кількістю хворих за добу коронавирусной інфекцією і вийшла за рамки, які може встановити Єврокомісія для держав, звідки будуть пускати туристів у Шенгенську зону.

За статистикою Моз, за останні два тижні виявлено 10 723 нових хворих. Показник інцидентності в Україні за 14 днів складає 25,65 випадку на 100 тисяч, що перевищує встановлені ЄС критерії.

В ЄС ведуться переговори про те, щоб пускати жителів тих країн, де фіксується менше 16 нових заражень на 100 000 населення або менше 20 нових заражень (16 - це середній показник у країнах ЄС показник у 20 дозволить пускати більше іноземців).

Перетин кордону, фото: Getty Images
Перетин кордону, фото: Getty Images

Нові правила повинні запрацювати з 1 липня; до того діє бланковий заборона на несуттєві поїздки для іноземців, зокрема громадян України.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Українцям поки що не варто розраховувати ні на один з варіантів, адже тільки за останні два тижні зафіксовано 0 723 нових хворих. За оцінкою Держстату (а саме ці офіційні дані напевно буде використовувати ЄС), в Україні – 41,8 млн населення. А це означає, що показник інцидентності України за 14 днів складає 25,65 випадку на 100 тисяч, що перевищує обидва встановлених ЄС критерію. До того ж цей показник продовжує зростати день у день.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, лоукостер WizzAir відновив роботу своєї бази в аеропорту "Київ".

Як повідомляв Знай. ua, куди поїхати в липні і зарядитися позитивом на цілий рік.

Також Знай. ua писав, що запорожців відправлять до Німеччини за півзарплати.