На дорогах України незабаром з'являться 40 стаціонарних вагових комплексів для забезпечення захисту доріг від руйнування, які працюватимуть цілодобово.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Наша мета – здійснювати цей контроль цілодобово. П'ять комплексів габаритно-вагового контролю вже працюють на дорогах навколо Києва в цілодобовому режимі. Аналогічна робота ведеться в Одесі, Умані, Миколаєві та інших містах. Найближчим часом 40 стаціонарних комплексів працюватимуть на дорогах України", - зазначив Криклій.

Міністр уточнив, що за роботою комплексів стежитимуть інспектори Укртрансбезпеки спільно з Нацполіцією та СБУ.

Владислав Криклій, скріншот: YouTube
Владислав Криклій, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За його словами, до кінця 2020 року планується запустити по всій Україні 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion ("Зважування в русі"). На їх базі також збираються запустити автоматичну систему штрафів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, як викрив недобросовісних далекобійників, які обговорювали в соцмережі, якими трасами їхати з перевантаженими фурами.

Як повідомляв портал Знай.uа, тернополяни присоромили слуг народу лопатами і полагодили "горбату" дорогу – ні єдиної ями.

Також портал Знай.uа писав, поки Зеленський розповідав про нові мости – у воду впала переправа траси національного значення.