Художник і дослідник епохи Ренесансу Леонардо да Вінчі міг мати рідкісну особливість зору, яка могла пояснити його виняткові здібності в окремих царинах. Вчені з Базельського університету в Швейцарії прийшли до висновку, що у вченого був "надшвидкий погляд", завдяки якому він міг бачити світ немов в сповільненій зйомці.

Джерело: британський таблоїд Daily Mail.

Підставою для таких висновків став той факт, що да Вінчі міг розгледіти рух крил бабки - звичайним людям для цього потрібна спеціальна техніка, повідомляє

Леонардо да Вінчі
Леонардо да Вінчі, ohitalia.ru

Автори дослідження проаналізували малюнки італійського майстра. Ґрунтуючись на їх деталях, вони зробили висновок, що да Вінчі міг бачити з частотою від 50 до 100 "кадрів" в секунду, тоді як звичайна людина бачить десь 20-40. Да Вінчі зміг розгледіти дуже неочевидні деталі траєкторії руху крил бабки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Дослідники припускають, що ця особливість зору також могла вплинути й на живописну спадщину - не виключено, що саме так геній зміг зберегти у часі миттєвість посмішки Джоконди.

Вченим також не вдалося встановити, чи була ця здібність в Леонардо вродженою чи натренованою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Магічний суп: рецепт улюбленої страви Леонардо да Вінчі, який зробить з вас генія.

Як повідомляв портал Знай.ua, Довгий і чудернацький список справ Леонардо да Вінчі: коли в житті головне - допитливість.

Також Знай.ua писав, що Геній свого часу: великі винаходи і нерозкриті таємниці Леонардо да Вінчі.