Держави Європейського союзу прийняли рішення відкрити кордони для в'їзду жителів деяких держав, проте України серед них не виявилося. Кордони відкриють для тих країн, у яких рівень захворюваності дорівнює або менше європейського показника за два тижні на 100 тис. людей.

В даний момент у списку менше 20 країн, він оновлюватиметься кожні два тижні з урахуванням змін епідситуації в тій чи іншій країні. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Пропускний пункт на кордоні, скріншот: YouTube
Пропускний пункт на кордоні, скріншот: YouTube

"У кожного окремого члена ЄС є право відкривати кордони для третіх країн, але Брюссель розраховує, що блок буде єдиним в цьому питанні", - зазначають журналісти.

Журналісти пишуть, що до списоку потрапили: Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, Андорра, Сан-Марино, Монако і Ватикан. До списоку можуть включити також Китай, правда тільки за умови, якщо він також відкриє свої кордони для туристів з Європи.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що Кабінет міністрів України продовжив адаптивний карантин країни до 31 липня і планує за необхідності посилити протиепідемічні заходи в деяких регіонах, заявив в середу 17 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В Україні в останні дні зареєстровано різке збільшення числа людей, заражених на коронавірус, у зв'язку з чим було вирішено продовжити карантин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні спростять стягнення пенсій, субсидій, пільг, стипендій – етапи перевірки пільговиків.

Як повідомляв Знай.uа українці нахабно перелізли паркан з Польщею під час брифінгу прикордонників і стали героями інтернету.

Знай.uа писав, українцям пояснили, чи потрібна "прописка" для іпотеки - нові правила від Кабміну.