У день Конституції, 28 червня, деякі західні і північні області України знову накриє грозовими дощами, але погода буде спекотною. Про це йдеться у прогнозі Укргідрометцентру.

Так, в неділю, 28 червня, північ і захід України, а також Вінницьку, Хмельницьку, Черкаську та Полтавську області охоплять сильні зливи. Максимальна температура повітря у західних областях буде досягати 25-27 градусів, а на решті території стовпчик термометра підніметься до +30. Вітер південно-західний, 5-10 м / с.

Дощ, фото з вільних джерел
Дощ, фото з вільних джерел

Народний синоптик Леонід Горбань каже, що липень почнеться і завершиться дощами. Чотири пройдуть через день в першій декаді, але тільки 1-3 липня (залежно від регіону) це будуть серйозні зливи, решта - легкі дощики.

Потім нас чекає 10 днів спеки, температура вдень підвищиться до +33 градусів і вище. Не врятує навіть дощ, який пройде 14-15 червня, навпаки, після нього буде ще спекотніше. Лише до початку третьої декади температура знизиться, але ненабагато - до +25...+27 вдень.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

За словами синоптика Наталки Діденко, в неділю, 28 червня, на Україну широкою смугою зайде атмосферний фронт, принісши в більшість західних областей, північ країни і Харківську область короткочасні дощі з грозами і градом. Зливи також можливі в центральних регіонах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, на початку червня прийде спека, але вона зміниться різким спадом температури. І такі температурні гойдалки українці будуть відчувати все літо.

Як повідомляв портал Знай.ua, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.ua писав, що червень 2020 буде зовсім не таким, як всі чекають – офіційний прогноз погоди від Укргідрометцентру.