Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова відзвітувала про перші 100 днів роботи на посаді. Окремо вона висвітлила питання "посадок" - кримінальних вироків за резонансними справами та справами щодо корупції, яких від неї особливо очікує громадськість.

Про це вона розповіла у відеозверненні, розміщеному на каналі Офісу генерального прокурора на сайті YouTube.

Ірина Венедиктова, скрін з відео
Ірина Венедиктова, скрін з відео

"Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звичайно,"посадок". І вони є! Так, за ґратами не топкорупціонери й не політики першого ешелону – все ще попереду.

За весну, яка стала символічною часом покарань, 4 400 осіб визнано винними й засуджено до обмеження або позбавлення волі. Серед них 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 – кримінальні злочини, які заподіяли шкоду в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій", - стверджує Венедіктова.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Таким чином, представниця закону визнала, що очікуваних ув'язнених народ не отримав, але обнадіяла можливими майбутніми вироками.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Венедиктова розповіла, як будуть судити Порошенка — "Завтра..."

Як повідомляв портал Знай.ua, Нова генпрокурорка Венедиктова звільнила Трепака, який вів справу Каті Гандзюк.

Також Знай.ua писав, що Венедиктовій загрожує їсти ″подушку″ - генпрокурорці не вистарчає 38 тисяч зарплати.