В Україні триває карантин, який запровадив уряд через пандемію коронавірусної інфекції. Медики після численних обіцянок про підвищення заробітної плати і фінансування галузі охорони здоров'я продовжують працювати і купувати засоби індивідуального захисту за власні гроші. Ситуація на передовій боротьби з інфекцією загострюється.

Про це стало відомо завдяки публікації українського медика Гліба Бітікова в мережі Facebook.

Публікація Гліба Бітікова, скріншот: Facebook
Публікація Гліба Бітікова, скріншот: Facebook

"Коли держава піклується про тебе, як про медика, це відчувається відразу. Просто на вході у відділення. Коли бачиш ось таку маску. Це мабуть такий особливий тип маски, винайдений українцями. Щось середнє між шкарпетками та респіратором. Виготовлена з трьох шарів неймовірно комфортного сентепону, особливо, коли за вікном +30. До якого кривими швами пристрочено силіконові смужки, судячи з усього від стрінгів. Більше задоволення ніж надягати це посміховище силіконові смужки, які неможливо навіть натягнути собі вуха, є тільки задоволення від носіння цього шедевра засобів індивідуального захисту. Може це ті ж міфічні засоби індивідуального захисту, які втричі дорожче закупив Степанов. Саме тому я давно не покладаюся на державу і купую все сам. Як і інші мої колеги.", - пише Гліб Бітіков.

Варто також зазначити, що харків'яни стали скаржитися, що в 22 поліклініці пацієнтів з високою температурою змушують сидіти в черзі по годині, замість того, щоб відразу запросити на прийом. Як виявилося, дві пенсіонерки прийшли здавати мазки, і таких як вони повинні приймати в першу чергу, а не змушувати по годині сидіти з температурою в черзі, і можливо, як переживають харків'яни — поширювати коронавірус.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, паралізований медик з Франківська благає про допомогу — прикутий до ліжка і самотній.

Як повідомляв Знай.uа запорожці ризикують залишитися без зарплат на карантині: грошей немає.

Знай.uа писав, Зеленський посадив на олівець легендарного медика з Тернопільщини — врятував тисячі життів.