Український уряд запланував впровадити пенсійну реформу, яка почне діяти з 2021 року. Причиною стало те, що на даний момент в Пенсійному Фонді не достатньо коштів, щоб забезпечити всіх українців достойними виплатами.

Про це повідомили у Пенсійному Фонді.

Зміни в першу чергу торкнуться одержувачів пільгових пенсій, які мають право достроково виходити на пенсію. Зовсім скоро їх кількість значно зменшиться.

Крім того, мають намір ввести підвищений тариф єдиного соціального внеску для осіб, які зайняті на роботах за списками пільгових категорій професій. І припинять призначати пенсії за вислугу років.

Виплати за вислугу років залишаться тільки у вузького кола осіб, які покриють за рахунок держбюджету.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Щоб зменшити витрати на пенсіонерів, в Україні щорічно збільшується пенсійний вік (для жінок) і стаж. З 2021 року, щоб вийти на пенсію, потрібно буде накопичити мінімум 28 трудових років. З кожним роком ця цифра буде збільшуватися, поки в 2028 році не досягне 35 років.

З 1 липня 2020 року український уряд підвищить грошовий розмір прожиткового мінімуму. У зв'язку з цим будуть підвищені та інші соціальні виплати.

Оновлений з 1 липня прожитковий мінімум становитиме:

- загальний показник на одну особу в розрахунку на місяць - 2118 гривень;

- для дітей до 6 років – 1859 гривень;

- для дітей від 6 до 18 років – 2318 гривень;

- для працездатних осіб – 2197 гривень;

- для осіб, які втратили працездатність, - 1712 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці зможуть міняти ім'я і прізвище.

Як повідомляв Знай. ua, що буде з пенсіями та зарплатами з 1 липня.

Також Знай. ua писав, що українцям підвищать мінімальну зарплату.