Ватикан планує зарахувати 15-річного програміста з Лондона Карло Акутиса до лику блаженних. Очікується, що процедура беатифікації (визнання покійного церквою, як увійшов у рай) офіційно буде закінчена у жовтні 2020 року. Далі Акутис буде зарахований до Лику святих, пише NBC News.

Карло Акутис фото з сімейного архіву


Карло – італійський програміст, який своє недовге життя провів у Лондоні. Він самостійно навчився програмування, і розробив власний сайт, на якому писав про чудеса світу. Для свого часу це було досягненням. Карло помер в 2006 році від лейкемії. За життя він допомагав людям, страждаючим від цькування, а також бездомним.

Карло Акутис, фото MAXIM

Мати Акутиса сказала, що під час похорону прийшло стільки людей, що їм довелося чекати в черзі для прощання.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Шанувальники Акутиса неодноразово зверталися до Ватикану, щоб канонізувати Карло. Нещодавно навіть йому приписали диво – хлопчик, який страждав від тяжкої хвороби, зміг вилікуватися за допомогою молитов Акутису. Якщо визнання Карло відбудеться, він стане покровителем інтернету.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Зеленського потягнуло до м'яса після зустрічі з журналістами, "У масці можна залишатися непоміченим"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Володимир Зеленський розповів про відставку Авакова.

Також Знай.uа писав, що Володимир Зеленський назвав можливих кандидатів на посаду міністра освіти та науки.