З'явилася інформація, що в Кабінеті міністрів України та Офісі президента вже вирішують, коли буде нова "мінімалка" в країні. Глава уряду Денис Шмигаль презентував президенту Володимиру Зеленському попередній графік підвищення мінімальної зарплати в Україні.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Офісу президента України.

Черга до банку, скріншот: YouTube
Черга до банку, скріншот: YouTube

Повідомляється, що український уряд планує підняти мінімальну зарплату до 6500 грн до липня 2021 року. Попередній графік підвищення представив президенту Володимиру Зеленському прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також Кабмін пропонує підвищити мінімальну зарплату до 5000 грн з 1 вересня 2020 року, з 1 січня 2021 року — до 6000 грн, з 1 липня 2021 року — до 6500. Зеленський оцінив попередній графік як реалістичний.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що зараз розмір мінімальної зарплати становить 4723 гривень. При цьому оплату праці індексують в межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, який з 1 липня складе 2197 гривень.

Допомога по безробіттю не буде перевищувати 4-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб – його максимальний розмір складе 8788 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям підвищать прожитковий мінімум – що буде з пенсіями та зарплатами з 1 липня.

Як повідомляв Знай.uа українці побачать нові пенсії, зарплати і субсидії вже 1 липня – подробиці.

Знай.uа писав, любителям вікендів в Австрії сказали, коли знову можна подорожувати за кордон - піднімуть туризм в Україні.