Український парламент може скасувати рішення по так званому обмеженню виплат чиновникам і народним депутатам. У Верховній Раді вже зареєстровано відповідний законопроєкт під номером №3708.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті українського парламенту.

Варто також зазначити, що у квітні Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету на 2020 рік. Згідно з цими змінам, виплати членам виконавчих органів та наглядових рад, народним депутатам, а також суддям і прокурорам обмежили.

Верховна Рада України, фото YouTube
Верховна Рада України, фото YouTube

Зокрема, у квітні 2020 року і на період до завершення місяця, в якому скасовується карантин, місячна винагорода і заробітна плата керівників, членів виконавчих органів та наглядових рад суб'єктів господарювання держсектору економіки не могла перевищувати 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також, згідно із законом, зарплата, грошове забезпечення працівників, службових та посадових осіб бюджетних установ (включаючи органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування) не могли бути більше 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року. Тобто, на час карантину нарахована заробітна плата обмежена максимальним розміром 47230 гривень. Однак проєкт, який внесли у ВР, пропонує зняти це обмеження.

"Пропонується внести зміну до частини третьої статті 29 закону україни "Про державний бюджет України на 2020 рік", якою передбачити, що обмеження застосовується і діє не більше трьох місяців з дня застосування цього обмеження", - зазначено в пояснювальній записці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, восени українцям підвищать мінімалку — скільки докинуть до зарплат.

Як повідомляв Знай.uа шахтарі з різних регіонів України розпочинають акцію протесту в Києві з 30 червня - голова профспілки Волинець.

Знай.uа писав, від Зеленського вимагають припинити фінансувати владу - "Нахабно заявляють, що їм мало".