З 1 липня в Україні має запрацювати ринок газу для населення. Для повноцінного старту відкритого ринку спрощення процедури зміни постачальника було обов'язковою умовою.

Відтепер українці зможуть самостійно вибирати для себе постачальників послуг і держава більше не зможе диктувати ціну на газ. Таким чином, споживач має право сам вибрати компанію, яка пропонує більш низьку ціну за "блакитне паливо".

Для цього потрібно підписати договір і відправити його компанії по електронній пошті або укласти угоду в офісі. Перехід здійснюється упродовж 21 дня.

Голова правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на своїй сторінці в Facebook пояснив, що з липня споживач газу зможе змінювати постачальника в один клік, лише відправивши постачальнику заяву-приєднання.

ціни на газ, фото Pxhere
ціни на газ, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Все інше за вас зробить новий постачальник за допомогою сучасних інформаційних технологій", - написав Коболєв на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що до впровадження змін процес міг тягнутися місяцями. З новими правилами можна змінити постачальника протягом трьох днів.

"Це сміливий, але необхідний крок для запуску роздрібного ринку газу. І я вдячний, що незважаючи на коронавірусну пандемію, регулятор продовжує реформувати український ринок газу і змінив правила, щоб нарешті дати свободу вибору кожному українцю", - написав Коболєв.

Всім, хто слідкує за виходом українських споживачів із “газового кріпацтва”. Регулятор оновив правила постачання газу,...

Geplaatst door Andriy Kobolyev op Woensdag 10 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні визначилися, як боротися з боржниками комуналки.

Як повідомляв Знай. ua, що зміниться для споживачів побутового газу з 1 липня.

Також Знай. ua писав, що українцям хочуть списати борги за комуналку.