Українські герої, які тримають оборону Станиці Луганської, взялися за перевиховання бойовиків. Військові вирішили навчити бойовиків української мови та пісень. Так, в декількох сотнях метрів від ворожих укріплень встановили музичну апаратуру і щовечора включають бойовикам україномовні пісні.

Про жорсткі провокації путінських бойовиків і гідних відповідях бійців ЗСУ розповіла журналістка одного з українських телеканалів Вікторія Ковальова.

"На відстані до кілометра побачили пересування 2 супротивників. Вийшли просто, подивилися. Подивилися в теплик і пішли назад", - говорить український боєць Роман.

Режим тиші бойовики тут майже виконують. Замість цього - намагаються спровокувати українських бійців на його порушення. Наприклад, світять лазером або ліхтарями.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"В момент чергування було помічений ліхтарик. Промінь світла направленої дії. Як лазерна указка, знаєте, така. Щоб ми відкрили вогневі точки, записати їх і придушити в майбутньому", - говорить Олексій, військовослужбовець ЗСУ.

Український боєць з колонкою, скріншот: 5 канал
Український боєць з колонкою, скріншот: 5 канал

І на провокації бійці - не реагують. На цій ділянці фронту армійці не відкривають вогню навіть у відповідь, тому що жоднох загрози життю ворожі провокації не наносять. Проте ведуть уроки по патріотичному вихованню окупантів.

"Вранці і ввечері ми включаємо їм патріотичні пісні, гімн України. Вони вивчають українську мову. Оскільки зараз режим тиші, ми так намагаємося їх перевиховувати", - говорить український військовий Дмитро.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Тернополі попрощалися із загиблим на Донбасі героєм — патріот, сім'янин і гроза бойовиків Путіна.

Як повідомляв Знай.uа в жорсткій сутичці на Донбасі поранено українських військових, розвідка ЗСУ повідомила про втрати ворога.

Знай.uа писав, на голови мирних жителів знову полетіли ворожі кулі — воїни ЗСУ рішуче дали відсіч, звіт ООС.