Кабмін планує збільшити штрафи для українців, які перебувають в громадських місцях і транспорті без масок. За порушення карантину штрафуватимуть і власників закладів, які дозволили своїм гостям не надягати засіб індивідуального захисту.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська під час виступу в парламенті в середу, 1 липня.

"Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України – відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення, та окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будівель, споруд та громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов'язані пропускати громадян у зазначені приміщення тільки при наявності масок", - заявив він.

За словами глави Мін'юсту, відповідальність за дане правопорушення повинна бути закріплена в кодексі про адміністративне правопорушення та в законі про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – по суті йде навіть трохи зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами порушення карантину. Для юридичних осіб суми великі – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 5100 гривень)", - додав Малюська.

Крім того, штрафи для фізосіб складуть від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 170-255 гривень.

При цьому зараз штраф за відсутність маски для звичайних громадян – 17 тисяч гривень.

Денис Малюська, скріншот: YouTube
Денис Малюська, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, столична влада прийняла рішення про посилення протиепідемічних заходів у Києві.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міністерстві охорони здоров'я не виключають додаткові обмежувальні заходи, які передбачають закриття курортів, зокрема Одеси.

Також портал Знай.uа писав, за якої умови можливе посилення карантинних заходів як в окремих областях, так і на території всієї України.