"Харківський бронетанковий завод" продемонстрував точність роботи стабілізатора 125-мм гармати танка Т-80БВ та відповів "Львівському бронетанковому заводу" у "пивному челенджі". Так, суть даного "виклику" полягає в тому, щоб незакріплений келих з пивом втримався й не пролився під час руху бойової машини.

Варто зауважити, що вперше подібну демонстрацію провели німецькі танкісти на танку Leopard 2А4. Відповідне архівне відео було оприлюднено Бундесвером у 2015 році, спровокувавши появу нового челенджу.

Скріншот з відео

А вже не так давно зброярі "Львівського бронетанкового заводу" його повторили. А відтак, у своєму тесті зброярі ХТЗ пішли далі – окрім кухля з пивом вони також на гармату встановили келих з коньяком. І обидва тести харківський Т-80БВ пройшов на відмінно.

Ця наочна демонстрація роботи стабілізатора танкової гармати показує, що гармата точно утримує ціль у русі і навідник може її знищити з першого пострілу у русі по бездоріжжі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Скріншот з відео

До слова, танк Т-80БВ – це 45-тонна бойова машина, яка має газотурбінний двигун потужністю 1250 кінських сил. Завдяки йому танк може розганятися до швидкості 70 кілометрів на годину. Також дана версія танку має динамічний бронезахист, апаратура для цифрового зв’язку і супутникової навігації.

Також а танк встановлено тепловізійний приціл і нічні засоби спостереження. Вага гармати майже 50-тонного танка становить 2,5 т, а довжина – понад 6 м.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Тернополі попрощалися із загиблим на Донбасі героєм — патріот, сім'янин і гроза бойовиків Путіна.

Як повідомляв Знай.uа в жорсткій сутичці на Донбасі поранено українських військових, розвідка ЗСУ повідомила про втрати ворога.

Знай.uа писав, на голови мирних жителів знову полетіли ворожі кулі — воїни ЗСУ рішуче дали відсіч, звіт ООС.