Національний банк ПриватБанк спіймали на зливі персональних даних клієнтів. Виявляється, в руках у шахраїв можуть виявитися дані про прописку, номери кредитної картки українців і не тільки. Журналісти Грошей визначили, як ПриватБанк продає наші дані.

Журналістам у сюжеті вдалося встановити, що в онлайн режимі через листування шахраї можуть купити через криптовалюту дані банку про клієнтів. В Україні діють справжні хакерські біржі. Злочинці продають свої дані. Вони мають доступ до будь базі і за гроші пропонують отримати будь-яку інформацію.

Копійки з'ясували, що за 50 записів злочинці беруть 300 доларів. Журналістка вирішила перевірити правдивість даної інформації і купила дані і виявилося, що за криптовалюту їй дійсно надали інформацію про банківських рахунках і власників банківських карт - номери телефонів дійсно належали справжнім власникам карт.

термінали Приватбанку, скріншот з відео
термінали Приватбанку, скріншот з відео

Шокували також розцінки - за 3000 доларів можна купити дані 21 мільйона карток.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Продавці за гроші пропонують видати секретну інформацію - прізвища, адреси, номери телефонів, номери карт, дівочі прізвища, і навіть залишки коштів на рахунку. Також шахраї можуть перевести гроші на свій рахунок.

У Приватбанку на звернення журналістів відзначили тільки те, що "дані були опубліковані в ЗМІ ще в травні, а свіжими секретами ніхто не торгує".

Зрозуміти що ваші дані продаються можна за такими ознаками - приходить докучливий телефонний спам, набридлива реклама (в такому разі треба негайно змінити паролі на картках і на електронних скриньках).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, клієнти Приватбанку скаржаться, що не можуть поговорити з живою оператором.

Як повідомляв Знай. ua, в "Приват24" виявили серйозний баг.

Також Знай. ua писав, що в Приватбанку запропонували українцям купівлю житла на нових умовах.