У 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України "Десна", розміщеному в Чернігівській області, функціонує новозапущений спеціальний навчальний комплекс з басейном для підготовки танкістів.

Про це йде мова у відеоролику, який який було розміщено на каналі навчального комплексу "Десна".

Задача комплексу легководолазної підготовки - забезпечити майбутніх танкістів знаннями, навичками та вміннями справлятися завданнями, які можуть виникнути при подоланні водних перешкод.

Про деталі навчання можна дізнатися зі слів одного з військовослужбовців, які переповідає АрміяInform:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Спочатку вони навчаються в ізолюючих протигазах на поверхні, щоб звикнути до такого повітря, а вже пізніше і в самому басейні під водою, як із навантаженням так і без нього. Водночас із одиночною підготовкою відпрацьовують і дії екіпажів під час аварійних ситуацій. Заключним етапом такої підготовки є подолання навчальної водної перешкоди у складі танкового екіпажу. Кожен елемент теоретичної і практичної підготовки підлягає обов’язковому оцінюванню".

Навчання ЗСУ, скріншот відео
Навчання ЗСУ, скріншот відео

Важлива перевага навчального комплексу - можливість проводити навчання у закритій водоймі, що дозволяє не обмежувалися теплим сезоном у підготовці спеціалістів. Також використання басейну дозволяє економити на витратах пального і підвищує безпеку навчань.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в хід на Донбасі йшли гранатомети і кулемети, але українські військові вистояли і дали відсіч, звіт ООС.

Як повідомляв Знай.uа Польща публічно визнала Росію головною загрозою – Дуда підписав історичний документ.

Також Знай.ua писав, Наполеон, армійська котлета на смайлики в банці — таланти в окопах із легендарної бригади ЗСУ.