Випускники з ОРДЛО вступатимуть в українські виші без ЗНО: Рада проголосувала за закон Зеленського

Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про внесення змін до закону "Про вищу освіту" №3734, який дає можливість випускникам шкіл з окупованих територій надходити без ЗНО в усі українські вузи. За рішення в цілому проголосували 310 депутатів.

Главу Нацбанку Якова Смолія відправили у відставку

Верховна Рада України підтримала відставку глави Національного банку України Якова Смолія. "За" проголосували 286 депутатів.

Клопотання про звільнення президент Володимир Зеленський вніс до парламенту 2 липня. Сам Смолій ще раз поскаржився на політичний тиск з трибуни і зазначив, що від нього вимагали короткострокових рішень, які б зашкодили б Україні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

Олена Зеленська перемогла коронавірус

Перша леді України Олена Зеленська остаточно одужала після зараження коронавірусною інфекцією covid-19. Дружину президента вже виписали зі столичної лікарні та відвезли додому.

У той же час Зеленська ще потребує продовження лікування від викликаної covid-19 двосторонньої пневмонії і проходитиме його вдома.

На заробітчан у Польщі чекає ізоляція — відновлено карантин для пасажирів авіарейсів з України

Польща повертає обов’язкові карантинні обмеження для авіапасажирів з України. Про це йдеться у розпорядженні МВС Польщі.

Також у документі додається перелік категорій осіб, які не повинні йти на двотижневу самоізоляцію після перетину кордону. Так, від карантину звільнені студенти та учні різних форм навчання, зокрема аспіранти та учні післядипломної освіти. Обсервація скасована і для науковців та дослідників, що працюють в Польщі.

18-річним вступникам почали надсилати повістки до ЗСУ

18-річні юнаки потрапили під призов до лав армії попри обіцянки влади. Додаткових складнощів додало те, що вступна кампанія була перенесена, а отже багато хто опинився поза межами системи освіти: з коледжу випустився, а до вищого навчального закладу вступити не мав змоги.