Метро є одним із основних способів розповсюдження covid-19, але як джерело підземку складно виявити. Про це заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в інтерв'ю "Новому времени".

Заступник міністра охорони здоров'я привів у приклад Закарпатську область, яка нещодавно давала по 100 хворих щодня.

"Розбирався, чому так сталося. Коли карантинні заходи пом'якшили, були дозволені масові та мистецькі заходи. Люди одразу ж почали святкувати дні народження, весілля, храмові свята. Все це заходи, на які з'їжджається багато людей з різних населених пунктів. Тільки на вихідні відбувається якесь торжество, як на наступні вихідні всі, хто був там, на цих святах, йдуть як контактні. Ось цей механізм передачі ми відстежили чітко", - заявив Ляшко.

За його словами, метро погіршує статистику, але потрібно розбиратися в цій ситуації.

Віктор Ляшко, скріншот: YouTube
Віктор Ляшко, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Метро відкрилося в Харкові, Дніпропетровську і Києві, і в Дніпрі ми поки не бачимо зростання захворюваності, який чітко пов'язаний з відкриттям метро. Метро може бути одним з факторів, але його як джерело складно виявити. Звичайно, коли люди в годину пік набиваються у вагони київського метро, це потенційно небезпечна ситуація. Але що ми як МОЗ можемо зробити? Це питання до місцевої влади, чому не вводяться додаткові склади, як можна максимально розвантажити громадський транспорт", - пояснив санлікар.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МОЗ розгорне другу хвилю лікарень через новий пік епідемії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко заявив, що ситуацію з пандемією "відпустили".

Також портал Знай.uа писав, що Ляшко зібрався на президентські вибори.