Через руйнівні наслідки повеней на Заході країни міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив українським посольствам і міжнародним організаціям звернутися до ЄС, НАТО та держав-партнерів з проханням про підтримку в боротьбі зі стихійним лихом.

Кулеба на своїй Facebook-сторінці повідомив, що Євросоюз практично негайно активував для України Механізм цивільного захисту, а ряд країн відреагували і поза нього.

"Особливі почуття викликали два літаки Військово-повітряних сил Італії, які приземлилися на цьому тижні у Львові з гуманітарним вантажем. У важкому для обох країн 2020 році дружба Італії та України пройшла випробування вірусом і водою", - підкреслив глава МЗС.

Уряд Італії для Івано-Франківської області надіслав пожежні рукави, захисні каски, гідрокостюми, бензопили, каркасні намети, мотопомпи та інші засоби допомоги загальною сумою в майже 360 тисяч євро.

Повінь в Карпатах, скрін з відео
Повінь в Карпатах, скрін з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Молдова для Чернівців надіслала бензопили, генератори, мотопомпи, мішки для зміцнення берегів на суму 50 тисяч грн.

США для ліквідації наслідків повені виділили 100 тисяч доларів. Ізраїль закупив 25 тисяч пляшок питної води, намети та спальники.

Угорщина під час візиту глави МЗС Петера Сійярто в Київ підтримала ідею задіяти для ремонту багатонаціональний інженерний батальйон "Тиса".

Словаччина повідомила про готовність передати ДСНС України обладнання для ліквідації повені на загальну суму 80 тисяч євро.

Також Данія відправила у Львів допомогу для українських рятувальників.

"Швеція – вчора пізно ввечері в Івано-Франківську область прибули шведські фахівці і допомога, у тому числі 1,2 км бар'єру від повеней, 250 шлангів", - уточнив Кулеба.

Як друзі допомагають Україні долати наслідки повеней Коли стало очевидним, що негода на Прикарпатті набуває...

Geplaatst door Dmytro Kuleba op Vrijdag 3 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Львівщину йде грозовий фронт з Прикарпаття – повені не уникнути, річки вийдуть з берегів.

Як повідомляв портал Знай.uа, держава виділила гроші для допомоги постраждалим у потопі на Прикарпатті.

Також портал Знай.uа писав про створення карти найбільш небезпечних регіонів.