Війська Росії можуть спробувати прорватися з окупованого Криму до Херсонської області, аби дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал.

Про таке заявив командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю "Думській"

"Я не виключаю таких дій з боку Російської імперії. Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу "Нептун" дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося... Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така станеться, то, на жаль, це буде багато втрат – і наших воїнів, і цивільного населення. Багато хто зараз цього не розуміє, хоча у країні сьомий рік йде війна", – сказав він.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Водночас Неїжпапа вважає, що сигналом до повномасштабної конфронтації РФ буде початок відновлення Північно-Кримського каналу.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Щойно ми зрозуміємо, що в Криму почне відновлюватися канал, туди буде вливатися фінансовий ресурс Російської імперії (так, я так їх називаю: це імперія з диктатором на чолі), то це буде вірним сигналом того, що РФ готується до повномасштабної конфронтації. І тоді нам доведеться відповідати на виклики", – пояснив командувач ВМС.

Наразі в Москві на ці слова вже відреагували та заявили, що для України "все закінчиться плачливо" у разі конфронтації російськими військами.

"Якщо вони зважаться на якусь провокацію, для України все може закінчитися дуже плачливо. Нехай згадають сумний досвід Саакашвілі", - сказав перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Красов, маючи на увазі операцію з "примусу Грузії до миру".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські герої розбомбили російську базу та звільнили частину Донбасу – "Доставляли багато клопоту"

Як повідомляв Знай. ua, бойовики збили вертоліт СБУ та ЗСУ, річниця непоправної втрати України.

Також Знай. ua писав, що на Донбасі вороги з гранатометів і кулеметів атакували українських героїв.