Кожна друга дитина у світі страждає від тієї чи іншої форми фізичного насильства, а кожна третя - від емоційного.

Таку страшну статистику навів уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. Про це дитячий омбудсмен написав на своїй сторінці в Facebook.

"У світі кожна друга дитина страждає від тієї чи іншої форми насильства. Кожна третя дитина страждає від емоційного насильства, кожна 4 дитина живе з матір’ю, яка є жертвою домашнього насильства від співмешканця”, - написав Кулеба.

Омбудсмен зазначив, що близько 300 мільйонів дітей у віці 2-4 років страждають від так званого дисциплінарного насильства – коли дорослі через насильство "виховують" дітей.

"Згідно зі звітом ООН 2020 року в Україні 42% батьків вважають, що емоційне насильство є допустимим задля навчання. 14% батьків вважають, що можна застосувати фізичну силу у якості дисциплінарного покарання", - додав Кулеба.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Такі переконання батьків у корені неправильні, адже жодна дитина не має страждати від насильства, діти повинні зростати в безпеці, зазначає Кулеба.

Омбудсмен закликав не ігнорувати, якщо ви стали свідками насильства над дитиною. В такому випадку потрібно сповістити поліцію і соціальну службу.

"Ваші дії можуть врятувати життя", - наголошую Кулеба.

Дитячий омбудсмен навів інфографіку з алгоритмом дій у разі, якщо ви стали свідком фізичного насильства над дитиною:

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні хочуть рятувати дітей від не дбайливих батьків

Як повідомляв портал Знай.ua, правоохоронці затримали педофіла, який зґвалтував хлопчика.

Також Знай.ua писав, у Львові рятують жертву домашнього насильства