В Україні мінімальна пенсія повинна бути на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних - близько 3300 гривень. Саме до такої цифри варто зараз йти Міністерству соціальної політики.

Про це стало відомо завдяки заяві радника міністра соціальної політики України Миколи Шамбіра в ефірі одного з телеканалів.

Микола Шамбір, скріншот: YouTube
Микола Шамбір, скріншот: YouTube

"Яка вона повинна бути, я думаю, що ніхто не скаже точно, тому що, навіть якщо людей запитати — одні скажуть одну, а інші — іншу цифру. Але, на наш погляд — вона відповідає затвердженому прожиткового мінімуму державним бюджетом. Міністерство соціальної політики веде облік прожиткового мінімуму у фактичному розмірі та він десь, якщо ми беремо для непрацездатних, близько 3300. Можливо, це десь і цифра, до якої нам потрібно вже зараз прагнути", - сказав Микола Шамбір.

Шамбір зазначив, що збільшення мінімальної пенсії на 74 гривні - це не багато, але відповідає можливостям державного бюджету.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Хоча б це (3300 гривень, - ред.) - воно б могло забезпечити той рівень, який можна було б вважати прожитковим мінімумом", - додав Микола Шамбір.

Також радник міністра соціальної політики Микола Шамбір заявив, що прожитковий мінімум в Україні становить 50% від фактичного. З 1 липня цей показник становить 2118 гривень. Тобто, реальний прожитковий мінімум має бути на рівні 4236 гривень.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

“Зараз кажуть, що нинішній розмір прожиткового мінімуму невеликий. Я абсолютно поділяю цю позицію. Міністерство розраховує фактичний розмір прожиткового мінімуму, я не скажу що він занадто великий, але на сьогодні затверджено прожитковий мінімум на рівні 50% від фактичного”, – сказав він.

Відомо, що Міністерство соціальної політики проводить процедуру державних закупівель і через 1-2 місяці забезпечить батьків бебі-боксами.

"Хочу сказати, що є проблема (з бебі-боксами - ред.) через державних закупівель. Ми проводимо зараз як раз процедуру закупівлі, так як попередні закінчилися. Відповідно, процедура проходить. Після завершення процедури все це буде забезпечено. Я думаю, що десь місяць-два треба", - сказав Шамбір, запевнивши, що всі бокси буде видано.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям знову перерахували пенсії та доплати: хто і коли отримає більше грошей.

Як повідомляв Знай.uа підвищена мінімалка — Шмигаль сказав, коли українці отримуватимуть 6500 гривень.

Знай.uа писав, витрушують останні копійки на їжу — мільйони українців опинилися за межею бідності, сумна статистика.