У МОЗ вирішили нагадати українцям про те, як потрібно себе вести в суспільстві до кінця карантинних обмежень. Про це написав Центр громадського здоров'я в Facebook.

"Дотримуватися правил безпеки в умовах пандемії COVID-19 слід незалежно від того, діє карантин чи ні. Дотримання фізичної дистанції та самоізоляція - це ті заходи, які повинні застосовуватися не тільки під час карантину, а й тоді, коли це фактично необхідно. Тому слід розуміти чому карантин відрізняється від самоізоляції та фізичного дистанціювання", - зазначено в повідомленні.

Карантином є обмеження діяльності або навіть фізична ізоляція тих, хто не має ознак захворювання. Він потрібен для того, щоб на ранніх етапах припинити поширення захворювання.

Самоізоляція є обмеженням контактів хворих з симптомами коронавірусної інфекції для того, щоб попередити подальше розповсюдження.

У МОЗ вирішили нагадати про ті правила карантину, яких необхідно дотримуватися в обов'язковому порядку:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

- Регулярно і ретельно обробляйте руки дезінфектором з вмістом спирту не менш 60% або мийте їх теплою водою з милом протягом 20-40 секунд. Це дозволяє знищити віруси, які можуть знаходитися на шкірі.

- Тримайтеся від оточуючих на відстані не менше метра. Під час кашлю, чхання або розмови, носа або рота людини виділяються дрібні краплі, які можуть містити вірус. Перебуваючи занадто близько, ви можете вдихнути ці краплі і заразитися, якщо людина хвора на коронавірус.

- Уникайте місць великого скупчення людей. Не чіпайте очі, ніс і рот немитими руками. Брудними руками ми можемо перенести вірус на слизові оболонки очей, носа або рота.

- Під час кашлю або чхання прикривайте рот або ніс згином ліктя або серветкою. Використану серветку слід викинути і вимити руки. Дотримуючись правила респіраторної гігієни, ви можете захистити оточуючих від ГРВІ, грипу та коронавіруса.

- Самоізолюйтесь до одужання, навіть якщо у вас легкі симптоми ГРВІ. Попросіть кого-небудь доставляти вам продукти до дверей квартири. Якщо вам необхідно вийти з дому, надягайте маску.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вечірка київських covid-дисидентів закінчилася загибеллю.

Як повідомляв Знай. ua, послабили карантин, що можна робити, не боячись штрафів.

Також Знай. ua писав, що Кличко доведеться терпіти "весілля" ночами.