Зеленський зізнався в недекларуванні доходів - сім'я президента не внесла в декларацію про доходи надходження від розміщення держоблігацій на понад 5 мільйонів.

Президент Володимир Зеленський особисто поінформував Національне агентство з попередження корупції про порушення ним законодавства він не показав в декларації зміни в майновому стані. Про це повідомила прес-служба ОП.
Відзначається, що в 2019 році родина Зеленського отримала кошти за погашення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн.
"Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Згідно із законодавством, Володимир Зеленський повинен був подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з моменту купівлі і продажу ОВДП. Однак до реєстру не надходили такі повідомлення", - відзначають в ОП.
У зв'язку з цим Зеленський заявив, що всі громадяни України є рівними перед законом, і готовий нести відповідальність за порушення у відповідності до чинного законодавства.

Зазначимо, що гідно з декларацією Зеленського за 2019 рік, доходи його сім'ї склали понад 28,6 мільйонів гривень.
Перед вступом на посаду президента в декларації Зеленський вказав 9,2 млн грн річного доходу, в тому числі зарплата склала 4,1 млн грн. Його дружина отримала за рік 5,5 млн грн доходу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, НАЗК перевірятиме чиновників на підставі журналістських розслідувань

Як повідомляв портал Знай.ua, більше половини українців не задоволені президенством Зеленського

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також Знай.ua писав, рейтинг Зеленського всього за місяць знизився на 9 відсотків