Війна на Донбасі триває вже шостий рік. Весь цей час українські герої ризикують своїми життями, щоб захистити мирне небо над Україною, і ліквідувати проросійських терористів, які окупували населені пункти Донецької і Луганської областей. У війні активно використовуються і нові технології. Зокрема, завдяки звичайному дрону вдалося виявити і знищити ворожого коригувальника. Про це повідомляється на сторінці "Повернись Живою" у Facebook.

Повітряні очі ЗСУ

На цьому відео ви бачите спостережний пункт російських терористів очима українських військових. Саме з нього корегувався вогонь ворожої артилерії по наших позиціях. Виявити цей спостережник було складно, адже бойовики його добре замаскували та досить довго дошкуляли українським оборонцям на Світлодарському напрямку. Завдяки професійності та квадрокоптеру нашим військовим вдалося наблизитися майже впритул та виявити СПшку. Тож, ворожий корегувальник тут більше не працює. За роки війни на Донбасі квадрокоптери довели свою ефективність. Завдяки ним наші військові можуть детально вивчати позиції противника, місце перебування особового складу, корегувати вогонь власних засобів та унеможливлювати дії ворога. Та, на жаль, дрони часто потрапляють під роботу ворожого РЕБу. Але ті завдання, які вони виконують, того варті. Допомогти забезпечити військо коптерами ви можете тут: https://savelife.in.ua/donate/ Автор: @Oleg Karpenko Фонд "Повернись живим"

Geplaatst door Повернись живим op Maandag 6 juli 2020

На Світлодарському напрямку українським військам довгий час докучав ворожий коригувальник. Він направляв ворожі міномети на блокпости українських військових. Спостережна точка була облаштована професійно, і помітити, де саме знаходиться коректувальник, було практично неможливо.
Завдяки квадрокоптеру, ворога вдалося демаскувати.

БПЛА вів спостереження з повітря, поки українські військові підходили до орієнтовною точці знаходження коригувальника. Більше його там немає. Доблесні воїни української армії зробили ще один маленький крок до перемоги, який може врятувати не одну сотню життів бійців ВСУ.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях, дивовижні кадри з полігону. Українські танкісти провели навчальні стрільби в районі ООС

Як повідомляв портал "Знай.uа" , українські військові на Донбасі збили ворожий безпілотник – шпигував на підступах до Мар’їнки, звіт ООС.

Також Знай.uа" писав, розпізнати міни і захиститися від обстрілів армії Путіна ВСУ кинулися на допомогу юним українцям, ці знання рятують життя.