Іноземні найманці порушили українські закони та норми міжнародного права - їм загрожує довічний тюремний термін з конфіскацією майна.

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження проти 20 громадян Франції за участь у війні на Донбасі на боці проросійських терористів. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"Прокурори встановили, що з 2014 року по теперішній час 20 громадян Французької Республіки брали участь у збройному конфлікті проти України у складі іррегулярних не передбачених законом збройних формувань РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків", - йдеться в повідомленні.

скрін з відео
скрін з відео

Відповідно до ст. 47 Додаткового протоколу І 1977 року до Женевських конвенцій про захист жертв війни, іноземні громадяни є найманцями, а їхні дії — порушенням Міжнародної конвенції про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 4 грудня 1989 року, йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Французьких громадян підозрюють в умисних діях, вчинених проти теиторіальної цілісності України, які призвели до загибелі людей чи інших тяжких наслідків, а також участі у складі незаконних збройних формуваннях.

Французьким найманцям загрожує довічне позбавлення волі за участь у збройному конфлікті на Донбасі (ч. 4 ст. 447, ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 260 КК України).

Проведенням досудового розслідування займається Служба безпеки України.

Відомо, що окрім російських найманцях, у війні на Донбасі на боці незаконних збройних формувань брали участь найманці з Сербії, Чехії, Бразилії та Білорусі.